Osnovna šola Prežihovega Voranca

LOKALNO PREVERJANJE OSNOVNOŠOLSKIH EKIP IZ PRVE POMOČI 

19.05.2017

Na naši šoli je usposabljanje iz Prve pomoči že dolgoletna tradicija. Tudi letos smo skupaj s  kolegico Dorico Gale povabile k usposabljanju iz Prve pomoči učence od 5. do 9. razreda. Veliko učencev se je odzvalo predvsem petošolci, šestošolci in sedmošolci. Od oktobra dalje smo začeli z urjenjem znanja. Svoje izobraževanje so nekateri učenci nadgrajevali z usposabljanjem na sedežu območnega združenja Rdečega križa v Ljubljani. U glavnem  so vadili temeljne postopke oživljanja z uporabo AED (defibrilator),  oskrbovanje ran in različnih poškodb, obolenj in bolezenskih stanj.
Sestavili smo eno šolsko ekipo, ki je preverila svoje znanje skupaj s  še 18 drugih osnovnošolskih ekip v  sredo, 29. marca,  na Rdečem križu Slovenije-OZ Ljubljana, kjer je potekalo lokalno preverjanje osnovnošolskih ekip prve pomoči.
 
Ekipo OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA  so na lokalnem preverjanju sestavljali  osmošolki Ana Krevsel in Iman Izairi ter sedmošolci Pika Leskošek, Luka Tončič, Rok Cerovšek, Mara Nur  Salihi, in Manca Sešelj. Odlično  so oskrbeli naslednje poškodbe: zmečkanina, tujek, zvin, ugriznina, oparina in ureznina.
Tekmovanje na lokalnem nivoju je sestavljeno iz teorije o zgodovini Rdečega križa, delovanju Rdečega križa danes in prvi pomoči, ter praktičnem delu ki  zajema 3 različne poligone s po dvema poškodovancema.
Nekaj utrinkov s tekmovanja si lahko ogledate v prilogi.
13. maja smo se kot ekipa udeležili nagradnega izleta na Debelem rtiču, kje je potekalo državno preverjanje znanja.
 
Čestitke vsem tekmovalcem. 


« Domov