Osnovna šola Prežihovega Voranca

Tačke pomagačke 

10.04.2018

28. 3. so nas ponovno obiskale Tačke pomagačke. Tokrat so nas razveselili naša zvesta Diva in Oli z vodnicama Slavico in Jano, pridružili pa so se jima še štirje pripravniški pari: Mateja z Bello, Neja z Loxom, Barbara s Toro in Tanja z Ajšo. Vsi so se nam predstavili. Izvedeli smo, kakšne pasme so, kako dolgo že hodijo v pasjo šolo, kaj se tam učijo in nam pokazali tudi nekaj trikov. Tudi mi smo lahko sodelovali z božanjem, česanjem, umivanjem zob, pobiranjem kakcev, poslušanjem srčnega utripa, ... Ponudili smo jim tudi slastne pasje piškote, ki smo jih spekli sami.

Našemu srečanju s Tačkami pa se je tokrat pridružil tudi dr. Milan Brglez, predsednik državnega zbora v spremstvu Simone Pirnat, mestne svetnice Mestne občine Ljubljana,Tatjane Arrigler - podpredsednice Četrtne skupnosti Trnovo in mag. Bojane Cvahte, vodje programskega odbora "Socialna politika, družina, trg dela". 

Vsi smo se zelo zabavali, hkrati pa smo se naučili, kako skrbimo za psa, kako poteka pasji dan, kaj počnejo terapevtski psi in kako ravnamo ob srečanju z neznanim in tudi nevarnim psom.


« Domov