Osnovna šola Prežihovega Voranca

Jezikovno-zgodovinski tabor na Dunaju 

05.12.2018

Za učence 8. razreda, ki obiskujejo izbirne predmete nemščina 2, latinščina 2 in vzgoja za medije: televizija, je od 28. do 30. 11. 2018 potekal jezikovno-zgodovinski tabor na Dunaju.

Prvi dan smo se ob 7.00 uri zbrali na ljubljanski železniški postaji in se z vlakom odpravili preko Beljaka na Dunaj, kamor smo prispeli ob 13.37 uri. Po prihodu na Dunaj smo šli najprej v hotel in se nastanili. Nato so si ogledali znamenitosti vzdolž Ringstraße: nekdanjo vojašnico Rossauer Kaserne, prvotno Borzo, Votivno cerkev, Univerzo, Mestno hišo, Dvorno gledališče, Parlament, Prirodoslovni muzej in Umetnostnozgodovinski muzej. Nato smo se odpravili še na ogled Dvornega gradu, Ljudskega vrta in Hiše brez obrvi. Vrnili smo se v hotel na večerjo. Po večerji smo obiskali zabaviščni park Prater in se popeljali na Velikem kolesu. Sledila je nočitev.

Drugi dan smo po zajtrku šli na ogled dvorca Schönbrunn, se povzpeli na Gloriette in obiskali najstarejši živalski vrt na svetu - Tiergarten Schönbrunn. Sledil je prosti čas za kosilo. Po kosilu smo si ogledali Muzejsko četrt. Nato smo se odpravili v Umetnostnozgodovinski muzej, kjer je bil za učence, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina 2, voden ogled slikarske galerije in za učence, ki obiskujejo izbirna predmeta latinščina 2 in vzgoja za medije: televizija, voden ogled antične zbirke. Po Umetnostnozgodovinskem muzeju smo si ogledali še Albertino, Državno opero, hotel Sacher, Stock im Eisen ("Deblo v železu"), Stolnico svetega Štefana, Plečnikovo Zacherlovo hišo, Rimski muzej in uro zavarovalne družbe Anker. Vrnili smo se v hotel na večerjo. Po večerji smo obiskali božični sejem pred Mestno hišo in si ogledali še Hundertwasserjevo hišo in Uranio. Sledila je vrnitev v hotel in nočitev.

Tretji dan smo se po zajtrku odpravili na dunajsko glavno železniško postajo, kjer smo pustili prtljago, in šli na ogled dvorca Belvedere in njegovih vrtov. Po ogledu smo se vrnili na železniško postajo, prevzeli prtljago in ob 12.25 uri začeli potovanje preko Beljaka do Ljubljane, kamor smo prispeli ob 18.32 uri.

Slike so dostopne na tej povezavi.


« Domov