Osnovna šola Prežihovega Voranca

Cankar skozi otroške oči 

29.12.2018

V okviru interesne dejavnosti Ustvarjalnice smo si (pod vodstvom gospe Vesne Kamin Kajfež) z učenci ogledali razstavo Portreti Ivana Cankarja iz zbirk Narodnega muzeja Slovenije. Po razstavi so učenci risali portrete Ivana Cankarja. Ker je tehnika risanja z ogljem tako izrazno bogata, sem se odločila da jo uporabimo pri našem umetniškem ustvarjanju.

Letos mineva 100 let od smrti Ivana Cankarja in že vse leto poteka vrsto kulturnih dogodkov, ki so posvečeni njemu in njegovemu delu. Tako smo se tudi mi odločili, da pripravimo likovno razstavo portretov njemu v spomin. Gospa Darja Lavrenčič in gospod Tone Obadič sta nam omogočila razstavo v prostorih knjižnice Otona Župančiča. Razstavljali so učenci prvega, drugega in šestega razreda OŠ Prežihovega Voranca. Odprtje razstave je bilo v sredo, 19. 12. 2018, ob 17. uri. Na odprtju so nastopili Ema L. in Jurij K., ki sta zaigrala odlomek iz Cankarjeve črtice Skodelica kave. Nato so sledili glasbeni nastopi Ariani K. na violini, Askale M. G. na kitari in gospoda Boštjana Valenčiča.

Najlepše se zahvaljujem gospe Darji Lavrenčič Vrabec in gospodu Tonetu Obadiču, ker sta nam omogočila razstavo v prostorih knjižnice, Narodnemu muzeju Slovenije, kjer smo si ogledali razstavo, gospodu Igorju Ravbarju za pomoč pri tehnični izvedbi razstave, gospodu Boštjanu Valenčiču za glasbeni nastop, vsem staršem, gospe Vesni Kamin Kajfež in gospodu Tomu Kajfežu za vso organizacijo, podporo in pomoč ter seveda učencem OŠ Prežihovega Voranca brez katerih razstava ne bi bila mogoča.

Vsi prav lepo vabljeni na ogled razstave, ki bo v knjižnici Otona Župančiča do 5. 2. 2018.

                                                                                                                                                                                                                                                    Jasna Kopač


 


« Domov