Osnovna šola Prežihovega Voranca

Baročna Ljubljana »

V petek, 26. 10. 2018, je za učence 8. razreda potekal kulturni dan. Osmošolci so spoznali pomen baroka na Slovenskem in se sprehodili po baročni Ljubljani.

Kulturni dan za učence 9. razreda - Plečnikova Ljubljana »

V četrtek, 25. 10. 2018, je za učence 9. razreda potekal kulturni dan na temo "Plečnikova Ljubljana", v okviru katerega so učenci spoznali življenje in delo slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika s poudarkom na njegovih delih v Ljubljani.

27. latinski raziskovalni tabor »

Latinski raziskovalni tabor je pritegnil pozornost tudi Oddelka klasične filologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

TABOR TRETJEŠOLCEV  »

Tabor v Osilnici – tretji dan

TABOR TRETJEŠOLCEV  »

2. dan tabora v Osilnici

LATINCI NA FESTIVALU ZNANOSTI »

Tudi ljubitelji antike lahko najdejo nekaj zase v znanosti.

Literarna ekskurzija »

V četrtek, 13. 9. 2018, smo se učenci 7. razreda podali na literarno ekskurzijo na Koroško.

BOBRI »

Učenci izbirnih predmetov Vzgoja za medije in Šolsko novinarstvo so pripravili prispevek za oddajo Infodrom na RTV Slovenija. Poglejte, kako je vse skupaj nastajalo.

FESTIVAL BOBRI »

Učenci izbirnih predmetov televizija in šolsko novinarstvo smo sodelovali na Festivalu Bobri. Ogledali smo si kar nekaj predstav, interjuvali in posneli igralce, pevce, nastopajoče mimoidoče ... Krajši posnetek, kaj smo počeli, si lahko ogledate na spodnji povezavi. http://otroski.rtvslo.si/infodrom/avacc/media/play/id/174519116/section/oddaje ali pa: https://www.youtube.com/watch?v=K0JTB4r4J80


« Domov